Nieuws

Beusenberg staat te springen voor de Voedselbank

By augustus 27, 2021No Comments

HAARLEMMERMEER Rinus Beusenberg staat letterlijk te springen om geld in te zamelen voor de Voedselbank Nederland. In een tent achter in zijn tuin werkt hij zich dagelijks met een touwtje in het zweet om zoveel mogelijk sprongen te maken op weg naar een nog geheim aantal als streefdoel. “Ik lig voor op mijn schema”, zegt hij.

Beusenberg, ook wel bekend onder de artiestennaam Riny Bay is een marktante Hoofddorper. Vroeger was hij een bekende zanger en had als zakenman niet te klagen over zijn bankrekening. Na een slepend conflict met de gemeente is zijn villa met zwembad en tennisbaan in Cruquius ingewisseld voor een sociale huurwoning. Zijn inkomsten komen nu vooral uit zijn raadslidmaatschap voor Sociaal Rechts Haarlemmermeer. Hij weet uit ervaring wat de zelfkant van de maatschappij is. Daar vervult de Voedselbank een belangrijke rol. Beusenberg richt zich dan ook op die instelling.

Zijn aanvankelijke plan: vanaf afgelopen 1 januari tot en met 16 maart volgend jaar dagelijks gemiddeld 2273 keer touwtje springen om uit te komen op 1.000.120 sprongen. De teller loopt alleen bij 100 sprongen of meer per minuut. De hele actie duurt 440 dagen en ziek of niet, Riny Bay zal in deze periode springen en veel liedjes zingen. Hij heeft daarvoor speciaal in zijn achtertuin een tent neergezet.

Ik heb twee kunstheupen en een versleten onderrug  

“Ik lig ver voor op schema. Mijn doel is naar boven bijgesteld tot een ruime verdubbeling.” Dat is knap want de 65-jarige heeft niet bepaald een sportlijf. “Alles doet pijn”, lacht hij. “Vooral mijn knieën. Ik heb twee kunstheupen en een versleten onderrug. Gelukkig ben ik sinds de corona meer gaan bewegen en was ik aan het begin mijn actie al van 127 naar 104 kilo afgevallen. Ondertussen weeg ik al minder dan 100, dus deze inspanning is goed voor me. Niet voor niets boksers als opwarming vaak een paar minuten touwtje springen.”

Beusenberg legt dagelijks zijn verrichtingen vast via zijn Facebookpagina en de website iederecenttelt.nl zodat ze voor iedereen zijn te volgen. Het idee is natuurlijk dat er per sprong gesponsord wordt. Van 5 euro voor 500 sprongen tot 200 euro voor 20.000 sprongen. Uiteraard mag iedereen ook ‘ gewoon’ doneren. Ook kunnen bekende mensen mee springen. Alleen de respons valt tegen. “Het moet nog op gang komen. Ik heb al wat lokale media gesproken, maar ik hoop op een klapper via een landelijke omroep. Misschien heeft SBS wel interesse. Daarom heb ik ook het Guinness Recordboek aangeschreven, want ik verwacht met een wereldrecord bezig te zijn. Helaas heb ik nog niets van ze gehoord.”

Bron: HC Nieuws 10 Mei 2021