BELEIDSPLAN ACTIE “IEDERE CENT TELT” VOOR DE VOEDSELBANK NEDERLAND

Hierbij doe ik, M.L. Beusenberg de aanvraag in het kader van de fiscale erkenning (ANBI). Lopende deze actie zal ik ook een CBF erkenning aanvragen i.v.m. deze actie. In deze inleiding zal ik U uitleggen wat deze actie inhoudt en wat wij met deze actie willen bereiken.

Voordat ik U daarover nader informeer zal ik mij eerst aan U voorstellen. Mijn naam is Rinus (roepnaam) Marinus Leonardus Beusenberg geboren op 21 juli 1955 te Haarlem.

Thans ben ik sinds 1998 woonachtig in de gemeente Haarlemmermeer en sinds maart 2010 Raadslid in deze gemeente. Ik ben fractievoorzitter van de politieke partij Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH). Op 21 juli 2020 ben ik 65 jaar geworden en had al eerder besloten om weer te gaan zingen, ik was eind jaren ’80 volkszanger en trad op als de artiest Riny Bay.

Door het uitbreken van de Corona Crisis werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, ook ik ben nu nog veel te zwaar. Mijn lengte is 176 en mijn huidige gewicht is ongeveer 104 kilogram. Begin april 2020 was ik, schrik niet, 126,9 kilogram, dus er is al ruim 22 kilogram gewicht af. Dat heb ik niet bereikt door te lijnen, want dat kan ik niet, maar door te gaan touwtjespringen.

Daar ik, zoals ik al aangaf, in het verleden heb gezongen en dat weer ga oppakken moet ik zorgen dat ik zoals fysiek als bij stem in conditie kom. Om over het risicoprofiel van het Coronavirus voor mensen met overgewicht maar te zwijgen. Daarnaast verschijnen er in de media en vanuit mijn gemeenteraadswerk steeds signalen dat er onder andere steeds meer mensen gebruik moeten maken of maken, van de Voedselbank Nederland.

Daar ik meer dan sociaal maatschappelijk betrokken ben, ben ik op het idee gekomen om op verschillende punten een actie te gaan bedenken. Dat is uiteindelijk deze uitgewerkte actie geworden, een actie die op verschillende maatschappelijke facetten bij elkaar komen.

Daar ik altijd, ook in donkere tijden, positief in het leven sta en beschik over een grote wilskracht en een bovengemiddelde doorzettingsvermogen, kwam ik op het idee om ruim 1 miljoen keer te gaan touwtje springen. Ja, U leest het goed, ruim één miljoen keer en dat in 440 dagen.

TERMIJN VAN HET BELEIDSPLAN

De termijn van het beleidsplan is 440 dagen vanaf 1 januari 2021 tot en met 16 maart 2022. In deze periode spring ik ruim 1 miljoen keer, dat komt neer op een gemiddelde van 2273 sprongen per dag keer 440 dagen = 1.000.120 sprongen en wel binnen 10.000 minuten. Ik heb mijzelf de extra druk opgelegd om minimaal 100 sprongen per minuut te springen.

Vandaag op 1 januari 2021 heb ik in vier tranches van 600 sprongen in totaal 2.400 sprongen gedaan, te weten in 4 minuut 46 seconde, 4 minuut 48 seconde, 4 minuut 56 seconde en 4 minuut 56 seconde. Deze series heb ik via livestream op mijn FB account uitgezonden, dat komt dat de website op www.iederecenttelt.nl nog niet helemaal klaar is. Ook het bankrekeningnummer van de ING is nu nog niet bekend, de actie is door de Corona Crisis iets op achterstand gekomen, maar ik ben wel vast begonnen met het springen van de benodigde dagelijkse hoeveelheid sprongen, juist om niet op grote achterstand van de benodigde sprongen te komen. De verwachting is dat volgende week zowel het bankrekeningnummer bekend is en dat dan ook de laatste handelingen van de website gereed zijn om volop centjes binnen te halen voor de Voedselbank Nederland.

MISSIE, VISIE

De missie van de actie is door zo veel mogelijk sponsoring het doel te bereiken. Wij hebben al een tent/studio gesponsord gekregen waarin ik de sprongen kan uitvoeren. Ook de vloerbedekking en de website hebben wij gesponsord gekregen, wij moeten nog proberen om de inrichting van de tent/studio gesponsord te krijgen. Zoals o.a. de sfeerverlichting kunstbeplanting enz. enz. om een juiste sfeer te creëren welke goed overkomt op social media. Er zijn ook al kosten gemaakt voor o.a. een laptop, de inschrijving van de KvK en voor het opstellen van de Notariële Akte.

DOELSTELLING EN STRATEGIE

De doelstelling is om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen door middel van donaties, bijvoorbeeld van een aantal gesponsorde sprongen vanaf een cent per sprong. Of een wekelijkse, maandelijkse of een éénmalige donatie. Als het weer kan, zullen wij ook mensen uitnodigen om live een aantal sprongen mee te springen, tegen betaling natuurlijk. En voor de gezelligheid zal ik zo nu en dan ook een liedje zingen.

ACTIVITEITEN VAN DE ORGANISATIE

De organisatie zal er alles aan doen om van deze actie een succes te maken, dingen en activiteiten te bedenken welke ten goede komen van de deze actie.

ORGANISATIE

Alle gegevens zullen zo spoedig mogelijk op de website getoond worden, in de bijgevoegde bijlagen bevinden zich:

  1. De ingevulde ANBI aanvraag
  2. De oprichtingsakte / statuten
  3. Inschrijving KvK en brieven
  4. Brief belastingdienst i.v.m. vrijstelling van omzetbelasting, loonheffingen en belastingplicht enz.
  5. Overeenkomst ING Zakelijk Betaalpakket

BESTUUR

In de bijgevoegde stukken staan bestuurders beschreven:

  1. De Voorzitter is de heer M.L. Beusenberg
  2. De Secretaris is mevrouw I. Pfeil
  3. De penningmeester is de heer T.M. Beusenberg

Zowel het bestuur als de vrijwilligers die aan deze actie meewerken krijgen geen vergoeding voor de werkzaamheden, het is dus onbezoldigd.

FINANCIËN EN BEHEER TOEKOMSTIG VERMOGEN

Op 16 maart 2022 is het de laatste dag van de actie, kort daarna zal het bestuur het opgehaalde geld aan het bestuur van de Voedselbank Nederland overdragen, en zal de Stichting IEDERE CENT TELT worden opgeheven.

Ik hoop U hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en mocht u nog nadere vragen, of suggesties hebben om de actie te ondersteunen dan kunt u mij bereiken op via mijn e-mail adres: mlbeusenberg@gmail.com